DETHÄR MED SOCKER TILL BARN!

Om du själv aldrig har smakat på t.ex konjak, så vet du inte hur det smakar. Ellerhur? 
 
Om ett barn upp till en viss ålder aldrig har smakat på Coca Cola, lösgodis & chips, vet då barnet vad det smakar och vad det är för något? Nej! 
______________________________________________
Det är vi föräldrar som skapar ett begär hos barn. Inte dom själva. Det är vi föräldrar som introducerar socker för våra barn. Det är vi som serverar godiset, det är vi som köper hem det och vi som trycker i våra barn socker helt i onödan. 
 
Nu pratar jag såklart inte om 6-7 åringar. Jag syftar på er föräldrar som trycker i choklad i era 6 månader gamla bebisar, ni som ger Cola till 1 åringar och låter 2 åringar dyka ner i chipsskålen. Och sen undrar ni varför dom inte vill sova? Ja du, smarty pants.. Hört talas om "sockerkick"? 
 
Socker är beroendeframkallande, socker är farligt och socker ger hål i tänderna. Det vet vilken normal människa som helst. Alla gör preciiiiis som dom själva vill med sina barn. Men vi tänker inte ge vårt/våra barn socker förrän dom är stora. Och med stora menar jag 3-4 år och uppåt. Och i lagom mängder. På lördagar. Inte en stor monsterpåse full med lösgodis, utan en liten skål med barnvänligt godis. Och inte läsk i första taget. 
 
Kan faktiskt säga att alla mina vänner och familjemedlemmar med barn kör på samma sak. Det underlättar alltså för oss när det är dags för Saga att fatta dethär med socker. Då förstår dom när vi säger nej. 
1 Tanja tinglöf :

skriven

Vi tänker samma här. Vi försöker hålla på allt sånt så länge det går. Nu i sommar har vår snart 2,5 åring fått Festis att dricka. Vatten är det hon alltid fått o det har gått hur bra som helst. Hon älskar frukt o grönsaker. Det har vi som Gotte. Instämmer verkligen med dig, varför skapa ett begär som inte finns från början. Visst när de blir lite äldre ser de större barn etc äta socker. Ha en fin kväll kram

Svar: Kan man så är det ju det bästa :) För socker är ju inte bra, och det vet ju alla. Vatten går utmärkt! Vi vattnar ju våra växter med vatten för att dom ska växa, inte Cola. Haha! :) helt klart när dom blir större, absolut. Men allt för många ger tidigt. Alla gör ju som dom vill såklart :)
Detsamma, ha det fint! Kram kram
sofialaitila

Kommentera här: