DETHÄR MED BARNMAT

Jo, nu tar vi upp ett jävligt känsligt ämne hörni, nämligen - BARNMAT! Åh herrejävlar vad det spottas ut åsikter om just mat till barn. Blir så förbaskat trött på folk ibland. Kanske ska börja med att dela med mig av MIN åsikt kring barnmat. Nu kör vi så det ryker!
 
1. Alltså jag älskar att laga mat, det är sen gammalt. Har alltid gjort och kommer alltid göra. Häromdagen lagade jag äpple/päronpuré samt mangopuré till barnet. Jag har några rätter som jag ofta gör. Risoni (pasta) med köttfärssås, ris med kycklinggryta (fett god!), torsk med potatis och ärtor. Fiskrätten hatar hon dock. Eller hata och hata, hon gör grimaser och man kan typ se hur hennes tankar går i stil med: "Va fan serverar du mig kärring!?". Men annars äter ungen precis allt. Langa fram en sked till min unge och hon gapar direkt. Och med allt menar jag både burkmat och hemmagjord. Saga har fått både burkmat och hemmagjord. Vår dotter föredrar hemlagad käk. Don't ask me why, men ungen äter hemlagat snäppet bättre. 

2. NU till det störande!! Till er "i-know-it-all" mammorna (ja, jag kommer alltid kalla er för det..). Nu lyssnar ni jävligt noga. Eller kanske inte lyssnar, utan läser. Ge era barn vad ni själva känner för att ge. Vill ni ge köpt burkmat, ge det då. Vill ni ge hemlagad mat, men varsågod och gör det. Återigen är alla barn olika. All mat är bra. Två prettomorsor på öppna förskolan sa högt: "Alltså jag skulle aldrig ge mitt barn burkmat, man måste väl förstå hur mycket skit det innehåller!". Alltså hur slö i huvudet får man vara när man på en öppen förskola slänger ur sig den kommentaren när det sitter mammor som matar sina barn bordet bredvid, med en köpt barnmatsburk bredvid sig?! Hur respektlös får man lov att vara? Och jag hade sån lust att fråga vart hon fått det ifrån, att det innehåller skit. För så vitt jag vet så är det bra mat i köpemat. Jag tycker man ska laga egen mat om man tycker det är kul, och om man inte kan laga mat, inte orkar, eller har lust, så köp färdig då. Ingen ska bry sig. Sålänge barnet mår bra, följer sin viktkurva, äter bra, leker, bajsar, kissar så strunta i vad folk säger.
 

Kommentera här: