DJUR OCH BARN

Vissa i min umgängeskrets kallar mig ibland för 3-barnsmamma. Ja, jag är ju det! Jag har en människobebis och två hundbebisar. Bauer, vår långhåriga chihuahua blev 1 år i somras, även familjens minsting fyllde 1 nån månad senare.  Tänk att denhär lilla råttan blivit 1 år. Han vägde 930 gram när vi köpte honom och ni kan ju själva räkna ut hur minimini han var. Han kunde sitta i min handflata. Nu väger han ... *trumvirvel* .. HELA 1590 gram! Nästan 1,6 kg. Har sagt det förr, men säger det igen - han ÄR världens snällaste lilla vovve! Spelar ingen roll vem som sätter sig i soffan hos oss, han bara SKA upp i knät och pussa på folk och helst somna i deras knä. Och Saga kan peta och dra i honom utan att han gör något. (Såklart tillåter vi inte att hon ska få behandla hundarna hur som helst!). Det ska hon alltid veta, att man ska ha respekt för djur, vara snäll mot dom och ibland låta dom vara ifred.
 
Vi lämnar aldrig hundarna ensamma med henne, hur små dom än är. Man vet aldrig med djur. Jag minns när min bror var liten. Hos dagmamman fanns en katt som var skitsnäll och älskade barn. Men en dag slog det fan slint i huvudet på kattäcklet, han flög ordagrant på min bror och klöste sönder honom och brorsans pappa. Han har ärr än idag. (Katthelvetet avlivades sen! Thank God). Och visste ni att katter dras till värme? Finns sånna mys-"påsar" man hänger på element som katter kan gosa i. Just för att dom små asen älskar värme. Så lämna aldrig ett litet barn ensam med en katt heller, dom kan hoppa upp i säng/vagn och lägga sig på "värmen"/barnet och kväva barnet. Finns många dokumenterade dödsfall. Så inget jävla hittepå om ni får för er det. Katter är fan lömska äckliga djur alltså. Men så mysiga! (Tro nu inte att jag är nån katthatare, jag har själv haft 2 stycken som jag tyvärr fick göra mig av med pga extrem allergi mot katter). Ser jag en katt så gosar jag med den. Men tycker fortfarande dom är lömska. Katter är ju inga flockdjur. Därför dom helst är för sig själva dom små svinen.
 
Jag kan faktiskt tycka det är oansvarigt att lämna sina småbarn ensamma med djur, för man vet aldrig vad som händer. Och det vet alla. Att man aldrig någonsin kan lita på djur till 100%. Hörde att nåns hund typ slet av örat på en liten tjej i Halmstad. Alltså hårt men sant, man får fan skylla sig själv i det läget! Vilket pucko lämnar ett litet barn med en stor hund? Mina hundar orsakar kanske ett rivsår, men stora hundar (vill inte skriva ut hundras, får väl påhopp då) kan orsaka benbrott, djupa hemska sår och i värsta fall döda ett barn. Och DET är ingen nyhet. Det har väl vartenda människa läst skräckhistorier om. Min mamma har också två hundar. En typ 16 år gammal liten golvmopp, Pontus. Älskade fina Pontus! Sen en rottweiler/pitbull vid namn Lillan. Dom får inte heller vara ensamma med syrrans barn eller mammas killes barn. Hundarna är snälla, men man kan fan inte lita på djur och inte på barn heller för den delen. Rätt som det är så är olyckan framme. 
 
Lilla råttan. Sky, min lilla diva. 
1 Malin:

skriven

Tjejen i Halmstad som blev biten i örat var inte ensam med hunden .. Det var en ren olycka som absolut inte var föräldrars fel. I övrigt håller jag med om att man aldrig ska lämna barn ensamma med djur :)

Svar: Jaha, då är det väl som vanligt: folk har sagt fel saker och ryktena stämde inte då. Usch, då är det ju hemskt :( Hört att barnet var ensam med hunden. Nej, men ellerhur! Aldrig att jsg lämnar Saga ensam med djur. Tänk om nåt händer liksom, nä fy 😳
Sofia Laitila

Kommentera här: