"THE TERRIBLE TWOS"

Tvåårstrots. Saga är snart 2 1/2 år. Och aldrig i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig hur det verkligen är. Alltså på riktigt. Man har ju hört och sett andras barn vid den åldern. Och man har väl tänkt: "Hur fan pallar dom?!". Så tänkte jag även när Saga var liten och var en ängel. (Dom som känner henne vet, hon var vääärldens snällaste och lugnaste barn). Så till er som fortfarande är i dendär "1-års-bubblan med gullegull" hela dagarna och tycker ert barn är snällast i världen - ni ska bara veta vad som väntar runt hörnet. Såklart gäller detta inte alla barn, men mååånga. Så njut medans dom inte kan tala om vad dom vill och inte vill. 
 
Men NU. Nu handlar det ofta om tjafs, gnäll, nej nej nej från hennes sida och allmänt tjurig unge. Vissa dagar är katastrof. Mestadels av tiden är hon faktiskt snäll, lyssnar och gör som man säger, men så har vi dom dagarna då man börjar fundera på att lägga ut ungen på Blocket. Jag BETALAR om någon kan ha henne en vecka. Men så får man ju inte säga, man ska alltid le och se glad ut. Och man får absolut inte säga till sina barn idag. Idag, 2018 är det barnen som styr, bestämmer allt osv. Jag kör the good old way, här är det vi föräldrar som minsann bestämmer. 
 
Trots hit och trots dit, ibland är det inte ens trots - för det finns ingenting att trotsa emot! Det är ren skär djävulskap. Vissa utbrott är ju helt onödiga. Ibland kan jag typ titta på henne och tänka för mig själv: "Vad är ditt problem unge?!". Det värsta är när hon vill något, och en minut senare vill hon absolut inte. "Vill bada", "vill inte bada", "vill ha banan" - sen slänger bananen åt helvete. "Vill äta" - puttar tallriken och springer från bordet. När man sen säger till henne, finner man henne skrikandes på golvet och ba MAMMA NEEEJ! 
 
Det är extra påfrestande med en 2-åring som trotsar när man har en 5 veckor gammal bebis i hushållet som kräver mycket uppmärksamhet/närhet/matning osv. Jag förstår att mycket av hennes trots har många orsaker - värmen just nu, hon har blivit storasyster, sommarlov i 7 veckor utan dagis och rutiner, hennes ålder och hennes egna personlighet. Men jobbigt är det vissa dagar. Man FÅR spy galla ibland. 

Jag älskar dig mest av allt även om du kan vara pain in the ass älskade unge! 
(null)

Kommentera här: