RUTINER

Jag ställde ju frågan på Instagram vad ni ville att jag skulle skriva om nu när jag ska börja blogga igen. Och många svarade. Ni vill alltså att jag skriver om inredning, barn, skillnaden mellan mina graviditeter och förlossningar, livet, rutiner och livet med två barn.Jag kan börja med att skriva ett inlägg om rutiner. Det var många som vart intresserade av just det. Vi satte rutiner för Saga väldigt tidigt. Hon fick sova i egen säng från dag 1 i princip. Hon har aldrig varit ett barn som ens visat intresse för samsovning. Har väl hänt enstaka gånger att hon somnat hos oss, men väldigt sällan. Hon har aldrig fått vara uppe sent, utan nattats runt 19-20. Och det har hon mått bra av. Alla barn är olika! Kan vara värt att nämna att nu när hon har sommarlov är hon såklart uppe mycket senare vissa kvällar när vi har besök eller är iväg. Sommarlov = helt urballade rutiner. Igår t.ex när gästerna gick så nattades hon t.ex inte förrän kl. 22.20. Gissa om hon däckade!
 
Hon har alltid sovit hela nätterna, med undantag av mardrömmar/sjukdom/hundarna har skällt m.m. När hon var mindre så kunde hon ta "sovmorgon", det händer liksom inte längre. Ungen går upp mellan 06.00-07.30 - VARJE dag. Oavsett när hon somnar. Spelar liksom ingen roll om hon somnat 19.00 eller 22.20. 07.30 är numera sovmorgon och LYX för oss. Så njut ni som har barn som sover länge.

Efter frukost leker vi antingen inne eller ute, åker iväg nånstans, sitter med paddan (ja, tänk er vilken hemsk mamma jag är), eller gör annat fram till lunch runt 11-12. Sen sover hon max 1 timme. Sen ser dagarna olika ut såklart, beroende på om det är helg, dagis, sommarlov osv. Och sen middag (eller kvällsmat som vi säger i Halmstad) runt 17-18. Sen alla kvällsbestyr och hopp i säng. 

Lite sådär kan det se ut. För Saga. Det kan se lite olika ut nu när lillebror kommit. Som ni märker så har jag inte skrivit om honom i dethär inlägget. Han har nämligen inga rutiner än den lille räkan. Och allt är liksom inte hugget i sten om någon tror det. Ingen dag är den andra lik med barn. Ibland tar nattningarna 5 min, ibland 35. Ibland puss och godnatt, ibland kastas det nappar och hon gallskriker. Det är en tvååring jag pratar om, en unge med riktigt stark vilja. Dock fett söt när hon sover som en kratta. 
 
(null)
 
(null)

Kommentera här: